CS:GO’da en çok tercih edilen silahlar

CS:GO’da en çok tercih edilen silahlar

 CS:GO’da en çok tercih edilen silahlar

Sitemizde birçok rehberini ve bilgilerini yayınladığımız CS:GO herkes tarafından bilinen ve oynanan bir oyun. Çok popüler olduğu için de sizlere, işinize yarayabilecek çeşitli bilgiler sunuyoruz. Oyundayım ekibi olarak bu yazımızda da sizlere CS:GO’da en çok tercih edilen silahlar hakkında bilgi vereceğiz.

1- AK-47

ak-47

AK-47, zırhlı veya zırhsız olması fark etmeksizin düşmana direkt olarak tek atan bir silah. Bu sebepten dolayı da çok seviliyor. Oyuncular tarafından en çok bahsedilen dezavantajı da sekmesi. Çok seken bir silah olduğu için, kontrol etme konusunda zorluk yaşanabiliyor. Bu da elbette ki silahı kullandıkça aşılabilen bir durum. Özellikle de spray atış tekniği bu silahla çok uygulanabiliyor ve sıkça kullanılıyor.

AK-47’nin sekmesi her zaman sabit olduğu için, sekmeyi kontrol altında tutarak rakibi tarama işlemine spray deniyor. Spray tekniği sayesinde yakın mesafede bulunan rakiplere karşı bir hayli üstünlük kurulabiliyor. Bu konuda uzman olanlar, uzak mesafeden bile ustaca spray yapabiliyorlar.

2- AUG ve SG-553

AUG

AK-47’nin ardından iki adet silahı birden yazmamızın sebebi, birbirleriyle çok benzer silahlar olmasından kaynaklanıyor. AUG Anti-Terörist takımında satın alınabilirken, SG-553 ise Terörist takımında satın alınabiliyor. Elbette ki ikisi de birbirinden farklı özelliklere sahip. AUG, rakip kardeşi olan SG-553’e göre daha kontrollü bir nişan alma imkanı veriyor. Silah daha az sektiği için rakiplere kolayca üstünlük kurabiliyorsunuz.

SG-553 ise AUG’a göre daha fazla sektiği için kullanmak daha zor olabiliyor. Ancak hasar bakımından SG-553’ün AUG’a göre üstün olması, aradaki sekme dezavantajını rahatlıkla örtüyor. Zaten her ikisi de farklı takımlara ait olduğu için pek bir karşılaştırma şansımız yok.

3- AWP

AWP

Oyunda bulunan en iyi keskin nişancı silahı olan AWP, birçok oyuncu tarafından tercih ediliyor. Bu kadar tercih edilmesinin sebebi ise, herkese direkt olarak tek atması. Eğer AWP kullanma konusunda yeteneğiniz varsa, kesinlikle oynamanızı tavsiye ederiz. Çünkü gerçekten bazı noktalarda kilit bir silaha dönüşebiliyor. Kaybedilen bir oyunu AWP ile geri çevirme imkanınız var.

Umarız bu liste, özellikle yeni başlayanlar için faydalı ve geliştirici olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir