PUBG Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır?

PUBG Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır?

 PUBG Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır?

PUBG oyunu nedir? Nasıl oynanır? PUBG, 600 milyonu aşkın indirme sayısıyla son yılların en popüler oyunlarından biridir. Tüm dünyada milyonlarca oynayıcısı olan oyun, piyasaya bilgisayar versiyonuyla sunulsa da şimdi tüm mobil telefon, tablet gibi cihazlarda da oynanabilmektedir. Peki, bireysel olarak oynandığı gibi gruplar halinde de oynanabilen bu oyun nedir, nasıl oynanır?

PUBG Nedir?

2016 yılında Bluehole tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Player Unknown’s Battlegrounds olarak da bilinen PUBG, çok oyunculu bir video oyunudur. Oyun, oyun kategorisi içinde FPS alanında yer almaktadır. Piyasaya ilk sürüldüğünde sadece bilgisayarlarda oynanabilen oyun şimdilerde telefon, tablet gibi tüm cihazlarda oynanabilmektedir.

Bir mücadele ve savaş oyunu olan oyun, günümüzde günlük 50 milyon aktif kullanıcıya sahiptir. Mobil oyunlar alanında geliştiricisine en çok hasılat kazandıran oyun olarak da bilinmektedir. Ayrıca geliştiriciler daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek adına oyunun 1,9 GB ana ve 556 MB’lık LITE versiyonunu oyun severlerin kullanımına sunmuştur. Böylelikle daha alt özelliklere sahip mobil cihazlarda da oyun sorunsuz oynanabilmektedir. Fakat ana versiyonda katılım en fazla 100 kişi olurken LITE versiyonda katılım en fazla 60 kişi olmaktadır.

PUBG oyunu nedir?
PUBG oyunu nedir?

PUBG Nasıl Oynanır?

Oyunun amacı tek ya da grup olarak diğer oyuncuları saf dışı bırakıp hayatta kalabilmektir. PUBG, 100 kişilik bir oyuncu kadrosuyla başlar. Oyuncular güzergahı belirlenmiş olan bir uçak içerisinde yer alırlar. Ve mücadelenin gerçekleşeceği ada üzerine geldiklerinde adanın istedikleri bir bölümünde uçaktan paraşütle atlarlar.

Adaya inen oyuncuların hiçbir mühimmat ve koruyucu ekipmanları bulunmamaktadır. Oyuncular adadaki binalarda bulunan mühimmat, koruyucu ekipman ve araçlarla mücadele ederler. Bu sebeple olabildiğince hızlı bir şekilde büyük bir alanı tarayıp kendilerini oyun sonuna kadar hayatta tutabilecek silah, bomba, kask, yelek, enerji içeceği, sağlık çantası, araba gibi ekipmanları kuşanmaya çalışırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir